BY ALEXY VIVIEN

BY ALEXY VIVIEN

HOGYAN ALUDJUNK EL GYORSAN? - TIPPEK A JÓ ALVÁSHOZ

2016. március 09. - Alexy Vivien

12742089_1041121859263028_6612598839853305751_n.jpg
Ebben a videóban, ahhoz adok tippeket, hogy hogyan tudsz gyorsabban elaludni, hogy az éjszakád minél pihentetőbb legyen. ;)


1. Alakíts ki egy saját esti rutint

Nem véletlen, hogy kicsinek a szüleid kialakítottak egy esti rutint, amivel felkészítették a szervezeted az alvásra. Ehhez hasonló esti rutinra van szükséged felnőttként is, vagyis fontos, hogy legyen pár bevett szokásod, lefekvés előtt, amivel jelzed a szervezetednek, hogy ideje lelassulnia, mert nemsokára aludni fog.

2.  Írj, jegyzetelj elalvás előtt

Lefekvés előtt készítsd el mindig a másnapi TO DO LISTED, vagyis a feladataid listáját, így amikor lefekszel nem fognak cikázni a fejedben a különböző feladatok. Ha aggódsz valami miatt, akkor azt is írd ki magadból, illetve ha egy nagyobb megmérettetés előtt állsz, akkor szintén alkalmazd lefekvés előtt az írást, mint egy terápiát, amivel kiírod magadból a félelmeidet.

3. Mozogj!

A mozgás (mint mindenhez) a nyugodt és pihentető alváshoz is hozzájárul. Arra figyelj, hogy lefekvés előtt két órával már ne végezz aktív fizikai munkát, hanem a relaxáció és a pihenés legyen az előtérben.

4. Teremts ideális körülményeket

Fontos, hogy megfelelő legyen a szoba hőmérséklete az alváshoz, azaz ne legyen túl meleg 18-20 Celsius Fok között az ideális. Továbbá, hogy kapcsolj ki minden digitális eszközt, és legyen teljes sötétség a szobában (szüntesd meg a kívülről beszűrődő fényeket) , mert csak így tudsz tökéletesen feltöltődni.

5. Igyál nyugtató teát!

Ha minden tippet kipróbáltál, és mégsem jön álom a szemedre, akkor igyál egy csésze természetes, nyugtató teát. Nekem legjobban a Herbária orbáncfű teája vált be,  vagy egy másik alternatíva a levendula tea, próbáld ki, hogy Neked melyik működik a legjobban. :)

Remélem tudtam segíteni, szép álmokat kívánok Szépségek! ;)

Pizsamák: @Tezenis  

A bejegyzés trackback címe:

https://alexyvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr988456428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása